fbpx

Nicu Bendea


Pe lângă pasiunea de a preda matematică, profesorul Nicu Bendea mai este cunoscut ca și cel mai iubit comediant al Clujului. Plin de energie, accentul său de ardelean nu are cum să nu îți trezească pofta de râs. A avut două surse de inspirație: emisiunile comuniste și YouTube-ul, totul pentru ca în anul 2004 să se integreze și să devină membru al trupei Comedica alături de Iancu Șerbănescu și Andrei Ciobanu. Din februarie 2012 Nicu Bendea își distrează telespectatorii cu emisiunea Tonik Show difuzată pe Transilvania Look. Susține că știe 70% din ceea ce face când este pe scenă, iar restul depinde de reacția publicului și de relația pe care o stabilește cu acesta. Nu are texte pe care le scrie ulterior, glumele se extrag din viața de zi cu zi.

Unguru Bulan


Ciprian Cătunescu, cunoscut drept Unguru` Bulan și-a început cariera interpretând 4 personaje diferite , Unguru' Bulan, Frătzică, Gushteru' și C8ilu'(Coptilu'). Totul a început dintr-o glumă la postul de radio din Baia Mare unde lucra acum 13 ani, dar spune că personajele interpretate au devenit o oglindă a societății și reușesc să-i facă pe oameni să se regăsească în ele.

Bobi Dumitras


Bobi Dumitraș este membru al trupei "Fără Zahăr" și un maestru al ironiei fine și a sarcasmului. Își folosește umorul moldovenesc pentru a ridica sala și oriunde merge, are grijă să afle lumea că-i din Dorohoi.

Raul Gheba


Raul Gheba a atras atenția publicului în 2014 cu participarea la Românii au talent, acolo unde și-a dorit să atragă atenția publicului asupra show-urilor de Stand-up comedy, dar este cunoscut și datorită emisiunii Nimic Nou pe care o realizează pe YouTube alături de întreaga echipă din care face parte și Teo. Spune că primul său show nu a fost cel mai reușit dar acum face furori pe scena de stand-up și crede că reacția publicului e cea mai importantă pentru a-l ajuta să pară cât mai relaxat.

State Ioana


Ioana State s-a hotărât de pe o zi pe alta să participe la iUmor, dar sinceritatea combinată cu un simț al umorului extraordinar au adus-o până în finală. Urcă pe scenă să dea spectatorilor o doză proaspătă de umor de calitate.

Mihai Bendeac


Mihai Bendeac a făcut carieră din comedie, fiind un actor extrem de ambițios ce apreciază când vede multă muncă în spatele spectacolului de comedie. Joacă teatru de comedie din anul 2 de facultate și de atunci a tras foarte mult de el și crede că nu există nimic mai presus de ambiție.

Teo


Claudiu Mihail Teohari, cunoscut ca și Teo în lumea stand-up comedy-ului face de 14 ani show-uri personale și crede că atât timp cât publicul îți emană starea, fiecare spectacol poate fi bifat reușit prin improvizație.

Vio


Viorel Dragu este realizatorul emisiunii "Show de seară" la Comedy Central, dar își aduce cu drag aminte de perioada distractivă de la începuturile carierei în Cafe Deko, deși lucrurile au evoluat foarte mult între timp. Spune că show-urile sale au devenit tot mai populare datorită faptului că testează fiecare glumă pe mai multe segmente de public înainte de a decide dacă are succes și va rămâne în numărul de stand-up.

Costel


De mai bine de un deceniu, Costel Bojoc face stand-up comedy alături de colegii săi de la fosta trupă Deko. Pentru el, acest job presupune: pasiune și provocare, două calități care sunt de nelipsit pentru orice artist. Din anul 2006, Costel a început să țină show-uri de improvizație, iar doi ani mai tarziu a pus bazele “Zis și făcut” proiect realizat alături de Viorel Dragu, Micutzu și Adrian Nicolae. Se face remarcat prin spiritul său de observație, darul de a povesti și prin umorul spumos, dar absurd care îl face să se apropie de public.

Banciu


Șarmant, simpatic și un actor irezistibil a cărui talent pentru umorul negru nu cunoaște limite. Puțin naiv și sarcastic, acesta este are o misiune sigură: să distreze maxim publicul! A studiat actoria la Universitatea Națională de Artă și Cinematografică “Ion Luca Caragiale” din București.

Mincu


Un bărbat macho care domină scena prin glumele sale, având talentul de a surprinde perfect esența umorului masculin. Cele mai multe dintre glumele sale sunt bazate pe asocieri comice care îi surprind pe bărbați atunci cand trec prin perioade sensibile sau pe șmecherii de cartier care încearcă din rasputeri să se autoeduce. Alături de Maria Popovici s-a remarcat prin participarea la Stand-up Fest 2016, cel mai bun festival de profil organizat în țară, unde mai multe tinere talente au luat parte.

Maria Popovici


Prima doamnă a stand-up-ului românesc și totodată un simbol al curajului feminin se mândrește cu o serie de premii ce au convins publicul că tot femeia este, se pare și la acest capitol, la putere. Fiind câștigătoarea celei de-a doua ediții a concursului iUmor 2016 și câștigătoarea primei ediții Open Mic Contest organizată de Club 99 din București, aceasta a reușit să facă haz de necaz din orice lucru aparent banal. Adoră să dezvăluie anumite aspecte din relația sa cu Mincu și are grijă sa le sublinieze într-un mod comic astfel încât iubitul său să nu se simtă rușinat.

Mane Voicu


Câștigătorul ediției de Open Mic din cadrul FISC 2013, Mane Voicu urcă pe scenă cu un show plin de miștouri și glume noi. Îl știi și de la iUmor, însă în formula asta te va surprinde total.

Rux


De la vine-uri și filmat pentru facebook, Rux a trecut la scena de stand-up care i se potrivește manușă datorită stilului creativ de a expune situații funny din viața de zi cu zi.

Gabriel Gherghe


Gabriel Gherghe e de părere că simțul umorului merge mână-n mână cu caracterul uman. La doar 2 luni dupa ce a urcat prima dată pe scenă a organizat propriul spectacol de stand-up în Iași și de atunci folosește tot ce e în jurul său ca sursă de inspirație și ridică sala în picioare la fiecare show.

Ionut Rusu


După primul spectacol de improvizație pe neașteptate, și cu imaginea idolului Jim Carrey oriunde mergea, Ionuț Rusu s-a apucat de stand-up comedy și de atunci face haz de necaz pe scenă, dorindu-și doar să vadă publicul râzând.

Radu Pietreanu


O legendă a umorului românesc, Radu Pietreanu a infiintat alaturi de Mugur Mihaescu si Dan Sava, grupul Vacanța Mare în anul 1988. Trupa de tip prigadă a realizat nenumărate spectacole live, albume foto, filme si emisiuni la PRO TV si la Kanal D. A început un nou proiect de stand-up pe forțe proprii, după ce grupul Vacanța Mare a intrat în pauză. Dorește să prezinte într-o lumină umoristică viața si peripețiile prin care trece, folosindu-se adeseori de chitară și voce pentru a încânta cu diverse parodii muzicale publicul. Nu a ascuns niciodată faptul că îi plac femeile frumoase pe care le admiră atunci când are ocazia.

Doru Octavian Dumitru


Doru Octavian Dumitru consideră viața drept comediant suprem și-i place cel mai mult să culeagă întâmplări, să descopere profunzimea glumelor și să dea mai departe subiecte de care se poate râde din mai multe unghiuri. Dacă în țară și-a cultivat umorul și felul de a spune glumele, în America a văzut și a testat ce înseamnă libertatea în umor, invățând de la Billy Crystal și Whoopie Goldberg.

Alex Mocanu


De la sunetist în Cafe Deko doar fiindcă n-avea bani de bilet la spectacolele de stand-up, la primul spectacol care i-a ieșit foarte prost și apoi la spectacole pe Scena Palatului, Alex Mocanu și-a urmat pasiunea, reprezentând noua generație de comedianți ai clubului 99.

Radu Isac


Deși s-a autointitulat „cel mai sărac comediant profesionist din circuitul britanic”, Radu Isac a co-fondat primul Festival de Comedie din Europa de Est și a devenit rapid unul dintre cei mai apreciați comedianți din Londra, dar tot râsul românilor îi dă dependență.

Andrei Ciobanu


Cunoscut ca fiind autorul bestseller-ului "Suge-o Ramona", care a impresionat tânăra generație tocmai prin confesiunea onestă despre morală și maturizare sexuală, Andrei Ciobanu este cunoscut ca fiind și moderatorul matinalului de la Kiss Fm. Un moldovean dinamic, amuzant și foarte matinal, a reușit să își facă un nume pe scenele de stand-up comedy din țară și să devină un comediant desăvârșit care transpune perfect viața autentică a moldovenilor prin glumele sale.

Dan Tutu


Spune că s-a născut pentru a face oamenii să râdă și își spune povestea vieții pe scenă. Împărtășind cu publicul darul de a spune povești, Dan Țuțu ne va aduce o bucățică de lecție de viață împachetată în umor fin și de calitate.

Natanticu


Cosmin Natanticu, cel care și-a dat seama că trebuie să facă comedie prin clasa 10 a, odată cu glumele lui Doru Octavian Dumitru. Deși nu-i place cancan-ul, e gata să ofere un show care să rupă gura târgului din Cluj Napoca.

Dan Badea


Dan Badea, unul dintre cei mai îndrăgiți reprezentanți ai scenei de Stand up comedy, vine la FISC pentru un spectacol ce promite să nu te lase să pleci fără o porție numai bună de râs.